Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Anna O – Matthew Blake

“Sorry, volgens mij heb ik ze vermoord”  

De Jonge Anna Ogilvy heeft samen met twee vrienden een eigen tijdschrift en staat vol in het leven. Maar op een nacht steek zij, om onduidelijke redenen, haar twee vrienden dood. Na die fatale nacht valt zij in een diepe slaap en lijkt daar niet meer uit te kunnen komen.

Dr Ben Prince, de forensisch psycholoog die gespecialiseerd is in slaapstoornissen, wordt er bij gehaald om te kijken hoe zij wakker gemaakt kan worden zodat zij terecht kan staan.

Ik had naar aanleiding van de vele lovende reacties hoge verwachtingen van dit spannende verhaal. Een originele invalshoek en goede personages kwamen zeker aan bod.

Het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven verteld, inclusief dagboekaantekeningen, die inzicht geven in de personages. De geschiedenis wordt op een rustige bijna kabbelende manier doorlopen. Met name Ben speelt een grote rol in het verhaal en door zijn deskundigheid lees je best veel over de slaap psychologie. Ik vond het tempo echter erg traag en merkte dat ik mijn aandacht soms kwijt raakte.

Er waren een aantal goede, meerdere wendingen, vooral aan het einde. Het boek is ook best complex dus moet je flink doorlezen om in het verhaal te blijven en alles goed te begrijpen.

Het einde van het boek was heel goed gedaan en ook erg onverwacht.

Wanneer je van doordachte, langzaam brandende thrillers houdt, moet je deze zeker eens lezen!

Titel: Anna O.
Auteur: Matthew Blake
Uitgever: HarperCollinsHolland

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.