Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Zes dagen – Dani Atkins

Verrassend en ontroerend verhaal. 

Als de trouwdag van Finn en Gemma eindelijk is aangebroken duurt het wel heel lang voordat Finn komt opdagen. De gasten denken dat Finn Gemma heeft laten staan voor het altaar, maar Gemma is er heilig van overtuigd dat Finn haar nooit in de steek zou laten. Er moet is vreselijk gebeurd zijn.

Maar ook de politie maakt er geen werk van en Gemma blijft alleen achter in haar zoektocht. Was Finn echt wel de ware? Of had hij toch andere plannen met zijn leven?

Atkins heeft opnieuw een prachtige roman neergezet waar liefde en drama vanaf spatten.

Het verhaal ontvouwt zich grotendeels vanuit het perspectief van de hoofdpersoon, Gemma. Haar liefde, vastberadenheid en vertrouwen in haar toekomstige echtgenoot Finn zijn tastbaar. Ondanks pogingen van mensen om haar heen, zoals haar vriendin Hannah, haar vader en zelfs de politie, om haar voor te bereiden op het ergste – dat Finn is weggelopen – blijft Gemma geloven dat Finn, als hij kon, zeker zou zijn teruggekomen.

De schrijfster weet op een prachtige wijze de personages tot leven te brengen door hen herkenbare en prachtige eigenschappen toe te kennen. Gemma is een vrouw die vasthoudt aan haar vertrouwen in de liefde van Finn en vastberadenheid toont. Ook Finn en zijn verleden worden geleidelijk onthuld, waardoor je steeds meer inzicht krijgt in zijn keuzes in het leven.

Gedurende de zes dagen waarin het verhaal zich afspeelt, worden deze afgewisseld met terugblikken naar het verleden waarin de relatie tussen Finn en Gemma zich ontwikkelt en hun gevoelens voor elkaar groeien. Dit samenspel zorgt ervoor dat het verhaal steeds meer een samenhangend geheel vormt, waarbij ook duidelijker lijkt te worden waarom Finn afwezig was op de bruiloft.

Atkins staat bekend om haar prachtige verhalen vol emotie en ook deze keer heeft de schrijfster mij weer diep weten te raken.

Titel: Zes dagen
Auteur: Dani Atkins
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.