Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Na de val – Gert-Jan van den Bemd

Familie drama

Als de vader van Sofie Nauta onverwacht overlijdt, staat zij voor de opdracht twee huizen leeg te maken. Het huis waarin ze samen met haar vader en oudere broer Max haar jeugd doorbracht en het appartement waarin haar vader de laatste jaren van zijn leven woonde. Sofie wil de grote verzameling boeken van haar vader aan de bibliotheek van de universiteit waar hij werkte schenken. Maar als er in een aantal boeken schokkende foto’s ontdekt worden, gaat zij op onderzoek uit en komt zij tot een aantal bijzondere ontdekkingen over haar vader, haar moeder en haar broer.

Het verhaal komt heel rustig opgang en ik had ook even nodig om er goed in te komen, maar langzaam raakt er steeds meer vaart in en word je nieuwsgierig naar het gezin waarin Sofie is opgegroeid . Wat is er met haar vader gebeurd en waarom is haar broer zo afstandelijk? Sofie duikt in het verleden en stuk je bij beetje wordt er steeds meer duidelijk over de gezinssituatie uit haar jeugd.

Door de hele kleine hoofdstukken en het prettige taalgebruik leest het heel vlot weg. Er zit ook veel humor in het verhaal. Met name de gedachten en de uitspraken van Sofie zijn vaak bijzonder grappig.

Hoewel ik in het begin nog dacht een kabbelende roman te lezen  waarin Sofie door middel van kleine tekeningen de mensen om zich heen vastlegt, werd het einde een geschiedenis vol intriges en drama. Ik vond het dan ook een slot waarbij je nog even moet stilstaan en geef het boek graag 4 sterren.

Gert-Jan dank je wel voor deze prachtige roman!

Titel: Na de val
Auteur: Gert-Jan van den Bemd
Uitgever: Standaard uitgeverij
Aantal pagina’s: 336

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.