Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Maggie’s strijd – Karin Hover

Een hartverscheurende historische roman

Dit prachtige verhaal begint bij Evi die op de zolder van haar schoonmoeder twee schoolschriften vindt met aantekeningen. Zij blijken van “Maggie” te zijn die een gedeelte van haar levensverhaal vertelt. 

Margreet, ook wel Maggie of Lassie genoemd, wil onder de toekomstplannen van haar vader uit  en meldt zich daarom aan bij het Rode Kruis.  In deze eerste wereldoorlog komen ze veel medisch personeel te kort. Zij wordt geplaatst in de  Franse loopgraven waar zij afschuwelijke dingen ziet en meemaakt. Omdat dit zo gruwelijk is neemt een arts haar mee naar Arras om daar in het ziekenhuis te gaan werken.

Daar ontmoet zij de de Ierse officier Antony Shackleton. Zij gaat met hem mee naar Ierland en woont bij de familie van Antony in.  Maar dan ontmoet zij de charismatische Sean Fitzpatrick. Hij vecht voor Ierland en is nergens bang voor. Hij heeft de zelfde drang naar vrijheid en Margreet aanbid hem.

De Paasopstand breekt uit en het komt tot een bloederig gevecht tussen Ierland en Engeland. 

De schrijfstijl van Karin is heel gedetailleerd en beeldend. Het doet vermoeden dat zij veel kennis heeft van de Ierse geschiedenis uit de beschreven tijd. 

Ze beschrijft de personages prachtig en innemend. Je gaat echt van Maggie en haar geliefde houden.  In dit hartverscheurende verhaal lees je hoe deze strijd tussen Ierland en Engeland de levens van veel mensen heeft beïnvloed. Hoe sterk een Maggie is na zoveel verdriet.

Deze hartverscheurende historische roman kruipt tijdens het lezen onder je huid. Het verhaal laat je niet gauw los. 

Titel: Maggie’s strijd
Auteur: Karin Hover
Uitgever: Boekengilde B.V.
Aantal pagina’s: 360

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.