Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

My Own Worst Enemy – Lily Lindon

Een aardige queer romcom.

Deze romantische komedie gaat over een opkomende actrice die tijdens een auditie iemand tegenkomt met dezelfde casting als zij, die ook nog eens precies haar type blijkt te zijn.

Emmy Clooney is geobsedeerd door acteren en is een van de beste van haar klas op de toneelschool, maar nu ze is afgestudeerd lukt het haar nog niet erg om een baan te vinden. Bij een auditie ontmoet ze Mae, die op haar lijkt – kort, donker haar, aparte kleding – en in de ogen van Emmy veel charismatischer is. Er is niet veel ruimte in de acteerwereld voor twee mensen zoals zij die strijden om dezelfde rollen, dus er ontstaat een rivaliteit tussen de beiden meiden.

Emmy veronderstelt dat haar nieuwe liefdesinteresse veel populairder en zelfverzekerder is dan zijzelf, en dit leidt tot aanzienlijke onzekerheid bij haar. Ze bespreekt haar gevoelens hierover met haar huisgenoten Ruth en Raphy, die tevens haar beste vrienden zijn. Emmy bevindt zich in een soort concurrentiestrijd en vraagt zich af hoe ze hiermee moet omgaan. Ruth en Raphy, ook wel bekend als R&R, zijn levendige personages met goed uitgewerkte karakters in het boek, vol eigenaardigheden en een vleugje gekheid.

ik kon me niet echt verbinden met Emmy als personage. Haar denkwijze en gedrag kwamen vaak als irritant over, wat mijn betrokkenheid bij het verhaal verminderde. Dit was teleurstellend en droeg bij aan het feit dat het verhaal me minder aansprak. Afgezien van de weinig sympathieke personages ontbrak het bovendien aan een overtuigende opbouw, waardoor het verhaal enigszins traag voortkabbelde.

Gelukkig werd het verhaal wel op een bevredigende manier afgerond, zoals gebruikelijk is bij humoristische feelgood-verhalen. Ondanks de luchtige schrijfstijl en de dosis humor kon ik me helaas niet volledig in het boek vinden.

2,5 sterren.

Dank je wel @worldofromancenl @harpercollins_holland voor dit recensie-exemplaar.

Titel: My own worst enemy
Auteur: Lily Lindon
Uitgever: HarperCollinsHolland

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.