Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Moordende hitte – Sophie Wester

Gezellig buurtje wordt verhitte kwestie.

De proloog van moordend hitte begint al gelijk spannend, maar daarna lijkt het nog helemaal geen thriller te zijn. Het verhaal gaat over een gemoedelijk straatje met vriendinnen die bij elkaar op de koffie komen en gezellige borrels houden. Zij besluiten met elkaar een belevingstuin te gaan aanleggen. Dat kost natuurlijk veel tijd en er moeten beslissingen genomen worden. De dames zijn het niet altijd met elkaar eens en er is nogal eens ergernis. 

Heel langzaam komen er scheurtjes in de omgang met elkaar en worden er onderling steeds meer zaken niet uitgesproken. Ook blijken er een aantal dames nogal wat geheimen met zich mee te dragen.

Ik vond het echt een ontzettend leuk en soms ook herkenbaar boek. De struggles in het huwelijk en dagelijks leven van met name Annejet en Karin waren zo eerlijk omschreven dat ik er vaak om moest lachen.

De schrijfsters Sophie en Ester hebben een hele vrolijke en alledaagse schrijfstijl. Door de korte hoofdstukken, voorzien van de naam van een van de personages, leest het boek lekker snel.

Hoewel je door het hele boek heen wat spanning voelt, wordt het pas de laatste 50 bladzijde echt spannend en is er van dat gemoedelijke straatje niets meer over. Dan blijkt het boek toch een ware thriller te zijn. 

Titel: Moordende hitte
Auteurs: Sophie wester
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 298

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.