Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

IJskoude leugens

Het verhaal begint met een jonge moeder die bevalt van een kind waar zij geen enkele liefde voor lijkt te voelen.

Dan springt het boek 15 jaar vooruit en lezen we dat Maríanna dood aangetroffen wordt in een lavagrot. Zij is dan al een half jaar als vermist opgegeven. Maríanna Is heel jong al zwanger geworden van een dochter Hekla. Na de geboorte van Hekla krijgt zij een postnatale depressie. Ook als het kind ouder wordt, laat zij haar kind soms alleen en verwaarloosd ze haar. Als de kinderbescherming ingrijpt, wordt Hekla naar een pleeggezin gebracht. Haar pleegouders Fannar en Sæunn zijn dol op haar en omarmen haar met liefde.

Langzaam bouwen beide verhalen zich op. Het onderzoek naar de verdwijning en moord op Maríanna waarbij de rechercheurs Elma en Sævar onderzoek doen naar haar verdwijning en haar dood. Is het zelfmoord geweest of is zij toch vermoord? Vele mensen om haar heen worden ondervraagd waar onder haar dochter Hekla maar ook haar pleegouders.

Tijdens het lezen van dit boek wordt je enorm op het verkeerde been gezet. Het verhaal zit echt meesterlijk in elkaar. Pas helemaal aan het eind vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Met een geweldig en heel onverwacht plot.

Omdat heden en verleden vaak afgewisseld worden in een hoofdstuk, moet je goed opletten in welke tijd je zit.

Een sterk geschreven thriller die nergens in het verhaal inzakt, maar het hele boek door blijft boeien. Echt een pageturner die ik in één zondag moest uitlezen.

Titel: IJskoude leugens
Auteur: Eva Björg Aegisdóttir
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 320

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.