Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Misleid – Corine Kuijper

De drie vriendinnen Tess, Sara en Lieke zijn al heel lang vriendinnen maar vliegen langzaam steeds meer uit. Sara trouwt met Nassim en volgt haar man naar Saoedi_Arabië. Zij zijn voornemens daar een jaar te gaan wonen. Tess kan een mooie baan krijgen in San Diego als Hotel manager bij een uitstekend Hotel. En Lieke is verpleegkundige en gaat met Artsen zonder Grenzen naar Congo toe om daar te gaan werken. Maar ze houden intensief contact met elkaar en leven mee met elkaar wel en wee.

Wie van de dames wordt nu misleid, volgens de titel van het boek? Of gaat er in ieders leven iets mis waardoor ze in een gevaarlijke situatie terechtkomen?

In het begin van het verhaal kabbelt het wat voort en denk je dat de vriendinnen het allemaal prima voor elkaar hebben, maar naarmate je verder in het boek komt, wordt het steeds onheilspellender en stapelen de problemen en zorgen zich op.

De schrijfstijl van Corine is gemakkelijk en prettig leesbaar.

De karakters van de 3 vriendinnen zijn heel goed uitgewerkt. Het verhaal schetst ook de persoonlijke ontwikkeling van Tess, Lieke en Sara. Dit maakt dat het drie hele herkenbare personages zijn met hun eigen angsten en onzekerheden.

De schrijfster weet stapsgewijs een mooie opbouw te maken in het verhaal. De hoofdstukken worden vanuit een van de dames geschreven. Je herkent dit aan de woonplaats of het land waar zij verblijven en waar het zich op dat moment afspeelt.

Hoewel ik soms iets meer diepgang had willen zien in het verhaal heb ik wel enorm genoten van deze eerste roman die ik van Corine Kuijper mocht lezen. Heel veel dank daarvoor.

Titel: Misleid
Auteur: Corine Kuijper
Uitgever: Uitgeverij Ellessy

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.