Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Magma – Carina van Leeuwen

Journaliste gaat op onderzoek uit.

Magma is deel één van een nieuwe thrillerserie met in de  hoofdrol, Lyn Riley. Zij is een journaliste die veel in oorlogsgebied gewerkt heeft en veel geheimen met zich mee draagt. Leuk dat nu de journaliste in dit verhaal de hoofdrol speelt in plaats van de rechercheur zoals vaak in thrillers het geval is.

Vijftien jaar geleden verdwenen er in de zelfde nacht twee meisjes. De dochter van een minister, waar gelijk een heel opsporingsteam op werd gezet en Sasha een prostitué waar nagenoeg niet naar gezocht werd. Als er op een dag een auto uit het water gehaald wordt met het stoffelijk overschot van een leraar er in, wordt er een speciaal rechercheteam voor vermissingen opgericht, waar ook journaliste Lyn aan toegevoegd wordt.

Lyn kan het niet laten zelf ook op onderzoek uit te gaan en een aantal pittige stukken te schrijven over deze zaken. Wat deze zaken met elkaar te maken hebben kom je pas laat in het verhaal te weten.

Ik had nog niet eerder iets van deze schrijfster gelezen maar het is mij prima bevallen. Hoe zij de personages uitwerkt is heel goed gedaan en door het wisselende perspectief weet het mijn aandacht goed vast te houden. Het verhaal wordt verteld vanuit Lyn Riley en Bernard Verpijl. De eerste juist heel sympathiek de ander ontzettend onaangenaam en eng.

Na het lezen van dit boek blijven er nog best veel vragen te beantwoorden over het verleden van Lyn. Ik ben dus heel benieuwd naar het vervolg in deze serie.

Titel: Magma
Auteur: Carina van Leeuwen
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 272

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.