Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

De regen kwam van binnen – Dennis Biesma

“Is dit De waarheid.”

Dit indrukwekkende verhaal heb ik in een ruk uitgelezen en liet me toen nog dagen niet los. 

Het autobiografische boek gaat over Dennis die opgroeit in de Jehovah. Wat aanvankelijk een warm bad en fijne omgeving lijkt, verandert naarmate hij ouder wordt, in een emotionele worsteling. Langzaam ontdekt hij dat hij niet langer in dit keurslijf kan functioneren. Maar als hij die gedachte wil accepteren zal hij uitgesloten worden en zullen familie en vrienden met hem breken. Hij probeert een tijdje een dubbel leven te leiden, maar uiteindelijk zal hij een keuze moeten maken.

De schrijfstijl van dit boek is bijzonder prettig en toegankelijk. Hoewel het verhaal juist helemaal niet makkelijk en doorsnee is. 

Tijdens het lezen glij je over de zinnen en voor je het weet zit je midden in de Koninkrijkzaal.  Je wandelt mee met zijn angsten, zijn eenzaamheid en zijn frustraties. 

De schrijver heeft het proces van loslating ontzettend mooi en nauwgezet beschreven. Niet met een schop na of harde woorden maar liefdevol en eerlijk. Hij is wel duidelijk dat dit geloof meer kapot maakt dan je lief is. 

Dennis leert uiteindelijk om trouw te blijven aan zich zelf hoewel hij de mensen om zich heen dan kan verliezen. Maar uiteindelijk ontdekt hij dat buiten het centrum ook een fantastische wereld is.

Chapeau voor dit prachtige debuut!

 

Titel: De regen kwam van binnen
Auteur: Dennis Biesma
Uitgever: eigen beheer

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.