Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Meester Leonie – Leonie van der Grinten

Meester Leonie geeft inzicht.  

Leonie wil maar één ding en dat is de kloof tussen de maatschappij en de stafrecht verkleinen. Dat wij dus meer inzicht krijgen in wat er nu allemaal gebeurd als je een advocaat gaat inschakelen en wat haar werkzaamheden zijn.

Het boek begint met de introductie van Leonie, een dynamische en toegewijde dame die van kinds af aan maar één ding wil en dat is advocaat worden. Zij vertelt hoe haar carrière begint en dat zij razendsnel mooie stappen weet te maken.

De schrijfster biedt werkelijk een boeiende blik achter de schermen van een breed scala aan onderwerpen die ze heeft behandeld. Ze geeft zeer gedetailleerde en informatieve uitleg over diverse strafrechtelijke zaken, zonder uiteraard echte namen te noemen.

De schrijfstijl is toegankelijk en vlot geschreven. Je wordt als lezer moeiteloos meegenomen in haar verhalen. Hoewel zij een behoorlijke zelfverzekerdheid uitstraalt, kun je tussen de regels door toch ook lezen dat niet altijd alles even makkelijk gaat. Maar zij is en blijft een voorvechtster. Zij beschrijft haar ontwikkeling in haar werkend leven en het enthousiasme waarmee ze dit doet.

Ik vond het een leuk en leerzaam boek met goede uitleg over ons rechtssysteem. Ik heb ook daadwerkelijk meer inzicht gekregen in diverse rechtszaken. Of ik het altijd met haar eens zou zijn weet ik niet, maar ik heb in ieder geval wel meer begrip gekregen.

Titel: Meester Leonie
Auteur: Leonie van der Grinten
Uitgever: HarperCollinsHolland

Aantal pagina’s: 256

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.