Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Boven de wolken – Jenny Colgan

Een pilote vol passie.    

Dit eerste deel van de “Summer skies” serie vertelt het verhaal van Morag. Zij is een pilote die vol passie dagelijks de lucht in gaat. Als er een ongeluk gebeurt tijdens een van haar vluchten, wordt zij bang om te vliegen. Ze wil zich niet laten kennen en probeert als co-piloot aan de slag te gaan.

Dan wordt haar opa ziek en vraagt haar terug te komen naar Schotland om zijn vliegroutes over te nemen. Met zijn kleine vliegtuigje “Dolly” zet hij dagelijks de lokale bevolking af op verschillende eilanden. Morag wil dit best een aantal dagen overnemen van opa maar dit moet natuurlijk niet blijvend zijn.

Bij een van de eerste vliegtochten komt zij in een storm terecht en moet er een noodlanding gemaakt worden op een bijna onbewoond eiland. Helemaal alleen in de regen kan zij maar één ding doen: op zoek naar de vreemdeling die daar woont: Gregor Cameron.

Colgan weet op een prachtige manier het verhaal vorm te geven. Er wordt veel aandacht besteed aan de mooie natuur en de verschillende dieren op het eiland. Ook beschrijft zij uitgebreid de vluchten en de passagiers die meereizen naar diverse bestemmingen. Ik vond het soms iets te gedetailleerd en dat haalde het tempo een beetje uit het verhaal.

De schrijfster weet de karakters in dit verhaal mooi neer te zetten. De hoofdpersoon Morag die worstelt met haar angst om opnieuw de stuurknop vast te pakken en ook haar liefdesleven wordt vrolijk beschreven. Nog meer genoot ik van het karakter van Gregor. De ornitholoog die ontzettend van natuur en dieren houdt. Hij bewoont het eiland 3 maanden per jaar. Een hele rustige man die alles Langzaam en met geduld  doen en geniet van de stilte en van het alleen zijn op het eiland. Als Morag hem ontmoet, denkt zij dat hij een volkomen vreemdeling is, maar hij lijkt toch normaler en leuker dan gedacht.

Doordat het verhaal vanuit de ik-vorm wordt verteld, krijg je nog meer een band met Morag en de mensen om haar heen.

Het enige minpuntje vond ik dat pas de laatste 50 bladzijden er echt romantiek om de hoek komt kijken. Meestal weet Colgan hier toch wel eerder in het boek aan te beginnen.

Titel: Boven de wolken
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 320

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.