Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

De setarspeler – Anne van Zwieten

Een aangrijpend verhaal.  

Deze prachtige roman vertelt het verhaal van de Koerdische Daijri die uit Iran moest vluchten en in Nederland in een asielzoekerscentrum terecht komt. Hij leert daar Zilan kennen en zij worden verliefd. Dan wordt Daijri overgeplaatst naar Leiden. Zij blijven contact houden tot dat Zilan op een dag verdwenen blijkt. Daijri blijft haar zoeken maar moet ook verder met zijn leven. Hij gaat werken bij een houtzagerij en troost zichzelf met het bespelen van de setar.

Van Zwieten neemt duidelijk de tijd om het personage  Daijri Khalaf prachtig neer te zetten. Je leert de zachtaardige jongeman steeds beter kennen en voelt mee met zijn verlies. Ook de karakters om de hoofdpersoon heen weet zij door een gevoelige schrijfstijl herkenbaar te maken. Je gaat van de mensen in de kruidentuin, waar Daijri ook werkt, houden.

Door de zoektocht naar Zilan en het oppakken van zijn eigen leven worden thema’s als vriendschap, teleurstelling, schaamte, angst maar ook de kracht vinden in jezelf op een hele mooie manier verteld.

Dit bijzonder aangrijpende boek is nog indrukwekkender om te lezen omdat dit deels op waarheid berust.

Ik was best onder de indruk van dit  intense liefdesverhaal omdat het zo mooi geschreven is, maar ook soms zo melancholische. Ik zou iedereen willen aanraden van dit boek te gaan genieten.

Titel: De setarspeler
Auteur: Anne van Zwieten
Uitgever:@uitgeverij_gopher

Aantal pagina’s: 200

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.