Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Mayfair – Nan Adams

Prachtige afsluiter van een bijzondere serie over de Alfa-vrouwen.

In dit derde en laatste deel van de Alfa-vrouwen ontmoeten we de drie sterke vrouwen, Geraldine, Charlene en Beatrice opnieuw. Zij zijn naar Londen gekomen omdat de, al honderd jaar oude, Alfa Romeo “ Caramba” gevonden is en naar de hoofdstad van de UK getransporteerd wordt. In die auto blijken allerlei familiegeheimen verstopt te zitten die al heel lang verborgen zijn geweest. De drie dames willen er alles aan doen om de waarheid boven tafel te krijgen.

In de oude alfa liggen ook de dagboeken van Chantal, de kleindochter van Beatrice en de tweelingzus van Charlene. Zij is jaren leden verdwenen en ook dat willen de dames onderzoeken.

Dit verhaal gaat over vier generaties Dara vrouwen, ook wel de alfa vrouwen genoemd. Dat zij sterk en onverschrokken blijken, dat lees je door het hele boek heen. Ze bijten zich vast in de geschiedenis en willen de onderste steen boven halen.

Deze geschiedenis speelt zich grotendeels af in Mayfair, een mooie wijk in Londen. Maar er wordt ook vaak teruggegaan in de tijd en dan kom je op diverse plekken in de wereld. Ook dit deel neemt je mee op een intrigerende reis door generaties en continenten.

De schrijfstijl van Nan is prettig en duidelijk. Maar door de complexiteit van het verhaal moet je er goed bij blijven. Er is veel gebeurd in het verleden en er zijn veel personages bij betrokken. Het is daarom ook aan te raden om te beginnen bij deel 1 van deze prachtige serie.

Je merkt dat de schrijfster veel onderzoek gedaan heeft naar de geschiedenis die door het hele boek door verweven zit.

Dit verhaal zit zo geweldig goed in elkaar dat het tot de laatste bladzijde spannend blijft.

Titel: Mayfair
Auteur: Nan Adams
Uitgever: Loft publishing
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.