Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Bellagio – Nan Adams

Deel 1 van de sterke Alfa vrouwen. 

“Bellagio”, het spannende eerste deel van De Alfa-vrouwen trilogie neemt je mee op een intrigerende reis door generaties en continenten. Het verhaal begint wanneer Geraldine, tijdens het verjaardagsfeest van haar overgrootmoeder Beatrice, een telefoontje ontvangt over een lang verloren gewaande Alfa Romeo. De mysterieuze omstandigheden rondom de auto en de reacties van haar moeder en overgrootmoeder wekken haar nieuwsgierigheid, en ze besluit haar journalistieke vaardigheden te benutten om de waarheid achter haar familiegeschiedenis te ontrafelen.

In dit boek staat het leven van Beatrice centraal. Van de koude tulpenbollenvelden bij Alkmaar tot de weelderige hotels in het pittoreske Bellagio aan het Comomeer in Italië, word je ondergedompeld in een wereld vol oorlogsdrama’s en dodelijke intriges.

De auteur slaagt erin om het verleden tot leven te brengen en de lezer mee te slepen in de emoties, dromen en worstelingen van de personages. Je leest over de kracht en veerkracht van Beatrice die als jonge vrouw al geconfronteerd wordt met uitdagingen en tegenslagen en zich staande weet te houden.

De sfeervolle beschrijvingen van het betoverende Bellagio dragen bij aan de rijke setting van het verhaal.  Je  ziet de levendige beelden van tijdperken en mooie plekken zo voor je.

Door de vele personages in het boek is het wel belangrijk om flink door te lezen zodat je goed in het verhaal blijft en de onderlinge relaties doorziet.

Al met al is “Bellagio” een meeslepend en boeiend boek dat je meevoert op een avontuurlijke reis vol mooie plaatsen, vrienden, relaties en emoties. Een verhaal over een krachtige vrouw en de spraakmakende mannen om haar heen. ( en een bijzondere auto;-)

Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat met deze levendige familie.

Titel: Bellagio
Auteur: Nan Adams
Uitgever: Loft publishing
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.