Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De waarheid tussen jou en mij – Annette Rijsdam

Een eerlijk verhaal over aseksualiteit. 

In dit tweede deel van de romantische serie “Jij en ik” leren we Linde kennen.

Zij werkt bij een uitgeverij en haar is gevraagd om samen met de Weddingplanner Femmi de bruiloft te organiseren van haar beste vriendin Veerle. Steeds opnieuw moet ze met Femmi op pad. Femmi is sprankelend en eigenwijs en Linde vindt dat leuk maar raakt ook een beetje in de war van al die trouwplannen en de bijbehorende romantiek.

Dan komt ook nog haar collega Thom met de vraag of hij een tijdje bij haar kan wonen omdat zijn relatie over is. Veel onrust voor Linde waar zij eigenlijk helemaal niet zo van houdt.

De schrijfstijl van Annette is prettig en makkelijk te volgen. Hierdoor leest deze roman snel weg. Omdat ik deel 1 niet gelezen had, miste ik wel wat achtergrond informatie merkte ik. Beter dus om te beginnen met het eerste boek van deze serie.

De karakters zijn goed uitgewerkt. Je leert Linde en Femmi echt kennen. Ze zijn zo verschillend maar beiden leuke meiden die van elkaar kunnen leren hoe zij in het leven staan. Met name Linde worstelt met de liefde en alles wat hier voor staat. Is het voor iedereen weggelegd om verliefd te worden en vlinders te ervaren? Langzaam leert zij Thom en Femmi beter kennen en stelt zij zich open om hierover te praten.

Doordat de verhaallijnen niet heel diep zijn uitgewerkt was ik wat minder nieuwsgierig hoe het zou aflopen en raakte het mij niet enorm. Het verhaal kabbelt allemaal wat voort naar mijn beleving. Toch snijdt Annette ook wel diepere onderwerpen aan als  homoseksualiteit, onzekerheid en aseksualiteit.

Al met al is “De waarheid tussen jou en mij” een vermakelijke feelgood met een luchtige en vlotte schrijfstijl. Als je op zoek bent naar een licht en ontspannend boek, is dit een prima keuze.

Titel: De waarheid tussen jou en mij
Auteur: Annette Rijsdam
Uitgever: Loft publishing
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.