Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Een hemel vol sterren – Dani Atkins

Prachtige roman

Als Lisa om komt bij een treinongeluk zijn haar man Alex en zoontje Connor ontroostbaar. Lisa heeft ooit vast gelegd dat zij bij haar overlijden graag donor zou willen zijn. Deze wens komt uit als zij 4 mensen een tweede kans kan geven om verder te leven.

De personages in dit boek worden op een prachtige manier uitgewerkt. Niet alleen Alex en zijn zoon Connor met hun enorme verdriet maar ook Molly die het hart van Lisa ontvangt en hierdoor een nieuw leven terug krijgt. 

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Alex en vanuit Molly.

Alex wil de personen graag ontmoeten en krijgt met elk van hun een bijzondere band. Of dit verstandig is daar twijfelen zijn broer en schoonzus aan maar Alex gelooft dat de genegenheid die Lisa voor hem voelde in haar hart is gebleven en toen het in het lichaam van Molly werd geplaatst. Maar is Molly ook wel verliefd op Alex of is het dankbaarheid?

De broer van Alex probeert hem te overtuigen:

“Molly is niet Lisa; het hart is gewoon een pomp die bloed door het lichaam doet gaan; het heeft geen emoties buiten de sfeer van een Hallmark-kaart.”

Ondanks de worsteling van Alex eindigt het boek prachtig en heeft Lisa, zonder dat zij het ooit heeft geweten twee mensen op een bijzondere manier bij elkaar gebracht.

Titel: Een hemel vol sterren
Auteur: Dani Atkins
Uitgever: Uitgeverij de Fontein

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.