Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Liever het bloed – Michael Bennett

Prachtige thriller over Maori cultuur.   

Ik ben volledig opgegaan in dit boek, zowel door het lezen als het luisteren ervan. Doordat ik het beiden deed, werd het verhaal nog spannender. De voorlezer van @storytel bracht het verhaal op een meesterlijke manier tot leven, en de manier waarop de Maori taal werd uitgesproken was heel goed gedaan.

De schrijver Bennett is zelf ook een Maori en vond het daarom niet meer dan logisch om daarover een prachtige thriller te schrijven. En dat is absoluut gelukt.

Hij neemt ons mee met Hana Westman, een Maori en politie-inspecteur bij afdeling Zware Delicten in Auckland. Op een dag ontvangt zij anoniem een filmpje waarop zij ziet dat er een man opgehangen in een verborgen ruimte zit. Samen met haar collega’s gaat zij er achteraan. Maar dan blijkt dat ze te maken heeft met een seriemoordenaar die meer van haar verleden weet. Zo komt het voor Hana allemaal wel heel dichtbij.

De schrijver heeft een mooie verhalende schrijfstijl en behalve dat het een spannende thriller is, wordt ook de Maori cultuur prachtig beschreven. Je krijgt een goed beeld van het verleden van de Maori en hun land waarin veel duidelijk gemaakt wordt over de impact van de kolonisatie door het Britse leger in Nieuw-Zeeland en de Maori’s.

De betrekkelijke korte hoofdstukken worden vanuit verschillende perspectieven beschreven. Vanuit het perspectief van Hana die driftig op zoek is naar de moordenaar en ook worstelt met een stukje verleden.

Vanuit moordenaar Raki die vindt dat de wereld moet weten dat er land is afgepakt van de Maori en dat zij kwaad zijn gedaan.

Als laatste ook het verhaal van de dochter van Hana, Addison. Zij is een voorvechtster voor eigen identiteit en individualiteit. Iedereen mag zijn wie hij wil zijn. Zij veroordeelt de acties van haar moeder.

Bennett neemt de tijd zijn personages stevig neer te zetten waardoor alle karakters goed zijn uitgewerkt en een duidelijke plaats hebben gekregen binnen de gebeurtenissen die zich ontvouwen. 

Als je van een goede thriller houdt met ook een stuk geschiedenis en een goed achtergrondverhaal is dit boek zeker het lezen waard.

Titel: Liever het bloed
Auteur: Michael Bennett
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 336

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.