Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De gevangene – B.A. Paris

Paris is weer helemaal terug met een geweldige thriller. 

Zodra je dit boek openslaat, word je er direct ingezogen door een heftige ontvoering. Een man en een vrouw worden uit hun huis gehaald en meegenomen naar een totaal donkere kamer.

Dan springt het verhaal naar het verleden en leer je Amelie kennen. Zij komt al heel jong alleen te staan als haar ouders overlijden. Zij besluit naar Londen te gaan. Daar doet zij alles om aan werk te komen. Gelukkig ontmoet zij de rijke Carolyn die haar in huis neemt en helpt werk te vinden. 

In die kringen ontmoet zij de rijke Jed Hawthorne en hij vraagt haar met hem te trouwen. Zij twijfelt maar stemt uiteindelijk toe omdat hij haar rechtenstudie zal betalen. 

Door de korte hoofdstukken die opgedeeld zijn in het heden en het verleden en elkaar razendsnel afwisselen, zit er enorm veel vaart en spanning in het verhaal.

Het heden vertelt het verhaal van de ontvoering en  bouwt zich langzaam op en en ondertussen lees je in het verleden hoe Amelie in aanraking komt met Jed en uiteindelijk ontvoert wordt samen met hem. 

Na deel 1 “de ontvoering” komt het deel “ de afrekening”. Daarin wordt stap voor stap duidelijk waarom deze ontvoering heeft plaatsgevonden en wie de daders zijn. Het verhaal zit echt steengoed in elkaar met een geweldige ontknoping. 

Titel: De gevangene
Auteurs: B.A. Paris
Uitgever: Ambo/Anthos uitgevers
Aantal pagina’s: 368

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.