Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

De geheimen van Lizzy – Karin Hover

Prachtige roman geïnspireerd op waar gebeurde verhalen.  

Tijdens het voorwoord weet Karin mij al te prikkelen. Daarin laat zij weten dat dit verhaal fictie is maar berust op waar gebeurde feiten. En die zijn meer dan verschrikkelijk zullen wij later lezen.

Dit boek wordt vanuit twee perspectieven verteld. De jonge Shannon die haar tante Lizzy voor het eerst ontmoet in 1972. Zij kent Lizzy alleen uit de verhalen van de familie en weet dat haar tante lang geleden verhuisd is naar Canada en met de beroemde kunstschilder Charles Leblanc woont.

Het andere verhaal start in 1964 en vertelt het verhaal van Lizzy die een vrijbuiter is en graag wil gaan studeren in de grote stad. Met enige tegenzin laten haar ouders haar naar Dublin gaan. Dat zij lange tijd niet terugkeert naar haar familie en veel geheimen met zich meedraagt komt je gaandeweg het verhaal te weten.

Karin heeft een prachtige en meeslepende schrijfstijl waarin zij tot in detail de karakters en de omgeving goed weet te beschrijven. In dit hartverscheurende boek lukt het haar goed om je mee te nemen in de emotionele reis van Lizzy. Ik was echt diep geraakt door alles wat er in haar leven is gebeurd.

De schrijfster heeft geen oppervlakkige verhaallijnen maar duikt echt de diepte in en laat zien hoe enorm veerkrachtig Lizzy is. Onderwerpen als schaamte, verlies, vergeving komen in dit boek uitgebreid aan de orde. 

Ik heb weer enorm genoten van de Ierse cultuur, gebruiken en woorden, net zoals ik deed bij haar vorige boeken.

Karin heeft duidelijk onderzoek gedaan voordat zij dit verhaal op papier heeft gezet. Zij heeft met dit boek laten zien dat zij nog meer gegroeid is in haar schrijverstalent. Deze waargebeurde geschiedenis heeft behoorlijk veel indruk op mij gemaakt.

Als je van een meeslepend, indringend verhaal houdt met prachtig uitgewerkte personages dan is dit echt een boek voor jou.

Titel: De geheimen van Lizzy
Auteur: Karin Hover
Uitgever:  BoekenGilde
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.