Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Lichter – Elje van Turennout.

Prachtig debuut.  

Een prachtig en intens verhaal wat heel anders verliep dan ik naar aanleiding van de achterflap had gedacht. 

Norah, een jonge vrouw van rond de 20, ziet alleen nog maar donkerte in haar leven. Dan ontmoet zij op een conferentie de bijzondere zachtaardige man Ron. Hij weet haar vertrouwen te winnen en een mooie vriendschap ontstaat. Ron Vraag Norah of er ruimte is in haar leven voor hem en zij stemt toe. Hun band wordt steeds sterker maar Norah weet niet dat Ron grote geheimen met zich mee draagt. 

De schrijfstijl van Elje is mooi en diep zinnig. Op een hele rustige manier worden de gevoelens van Norah uit de doeken gedaan. Langzaam zie je dat zij zich steeds meer openstelt voor vriendschap en geluk. 

Liefde, schaamte, onzekerheid, acceptatie en vergeving spelen een grote rol in dit toch ook wel verdrietige verhaal. 

Elje als je zo’n diepgaand en prachtige roman kunnen schrijven dan zit er vast nog veel in het verschiet. Ik heb in ieder geval van jouw eerste boek genoten. 

Titel: Lichter
Auteurs: Elje van Turennout
Uitgever: Uitgeverij Hartklopper
Aantal pagina’s: 240

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.