Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Kliniek Zuid van Nick de Koning.

Spanning en intriges in de Kliniek.

De arts Caro Benedict is een loyale en moedige vrouw die een succesvolle cosmetische kliniek runt in Amsterdam Zuid. Samen met chirurg Marc en haar man Robbert, die de bedrijfsvoering doet, werken zij dag en nacht om steeds betere zorg te kunnen leveren. Doordat Caro heel veel tijd in de kliniek doorbrengt, mist zij veel van het doen en laten van haar pubers Teun en Sophie. Ook haar man lijkt een eigen leven te gaan leiden waar zij niets van weet. Als er dan ook nog een rechtszaak dreigt omdat er klachten komen over lekkende implantaten dreigt Caro in te storten.

Deze roman leest echt als een trein. Alle onderwerpen qua intriges komen aan bod: Liefde, overspel, chantage, oude vlammen en spannende seks. 

Gelijk vanaf de eerste bladzijdes neemt de hoofdpersoon Caro je mee in haar wereld. Zij probeert het maximale uit haar professie te halen door niet alleen Botox te spuiten, maar ook patiënten met huidverminkingen te helpen. Door dat harde werken verliest zij het overzicht over haar gezin. Zij legt de lat hoog maar durft ook kwetsbaar te zijn en hierdoor ga je van haar houden.

Robert is het personage wat steeds opnieuw verkeerde beslissingen neemt. Het net sluit zich langzaam om hem heen en de waarheid dreigt aan het licht te komen.

Ook de andere personages in de kliniek zijn leuk om te volgen en maken er een interessant geheel van.

Kliniek Zuid houd je van het begin tot het eind geboeid. Wanneer je dit boek, met een dramatisch open einde, dichtslaat wil je maar één ding en dat is hopen dat deel twee heel snel in de winkel ligt.

Een leuk weetje is dat de schrijver ook een arts is en voor dit boek putte hij uit zijn eigen professionele en persoonlijke leven. Hij weet dus hoe het er aan toegaat in de cosmetische industrie.

Titel: Kliniek Zuid
Auteur: Nick de Koning
Uitgever: VBK uitgevers

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.