Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

De wensenwinkel – Saskia M.N. Oudshoorn & Chantal Claassen

Een winkel vol feelgood

Als je van echte kerstverhalen houdt, is dit boek een schot in de roos. Een leuk verhaal met grappige personages maar ook met diepgang, maakt dat je er helemaal in opgaat. 

Als Claire het oude naai Atelier van haar oma in Delft over mag nemen dan besluit zij samen met haar vriendin Josie er een wensenwinkel van te maken. Maar dat pand is al oud en moet een grote opknapbeurt ondergaan. Gelukkig kent Josie de handige Stijn nog van de verbouwing aan haar eigen huis. Hij besluit de dames mee te helpen. Als dan ook nog de bekende acteur Jim per ongeluk op de stoep staat, is het viertal compleet.

Samen gaan ze er proberen een onvergetelijke kerst van te maken voor heel veel mensen.

Het verhaal wordt vanuit vier personages beschreven. Je leert hen beter kennen en ook de emoties, die soms hoog oplopen, worden uitgebreid besproken. Ik zat regelmatig met een glimlach op mijn mond en een brok in mijn keel. Het boek spat van feelgood uit elkaar. Heerlijk!

De schrijfstijl van de dames is toegankelijk en vol humor. Door de lieve personages is het verhaal ook vaak ontroerend en hartverwarmend.  Buiten de romantiek schuwen de schrijfsters serieuzere onderwerpen niet. Met name eenzaamheid, onzekerheid en teleurstelling komen uitgebreid aanbod.

Grappig ook dat dit verhaal zich in Delft en Schipluiden afspeelt. Heel herkenbaar voor mij omdat ik daar vaak verblijf. Ik zie de feesttent er ook echt staan.

Titel: De wensenwinkel
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn & Chantal Claassen
Uitgever:

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.