Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Het boekenbal – Juul de Jongh

Het boekenbal

Eindelijk krijgen wij dan een kijkje achter de schermen bij een echte uitgeverij. En dan ook nog van een schrijfster van eigen bodem. Dat belooft wat, toch?

Evelien is directeur bij uitgeverij De Verhalenfabriek. Zij werkt samen met Juul en Ellis om er een succes van te maken. Maar soms is dat niet makkelijk als er ontevreden auteurs langs komen of relatieperikelen zijn. 

In dit verhaal staan de personages Evelien, Ellis en Juul centraal. Deze dames worden per hoofdstuk zorgvuldig uitgewerkt en het is fijn om te lezen dat de auteur gekozen heeft voor levensechte personages die zo je vriendin zou kunnen zijn. Je kan gezellig meewandelen in de dagelijkse beslommeringen van de uitgeverij. 

Evelien doet er alles aan om haar relatie met Frank goed te houden, hoewel deze in een midlife crisis zit. Ook wil zij graag de auteurs tevreden houden en aan haar uitgeverij binden. 

Ellis heeft het moeilijk met haar vriendin en het wantrouwen maakt haar verdrietig en onzeker.

Juul wil zo graag een leuke man in haar leven, maar valt steeds op de verkeerde.

De o zo herkenbare beschreven emoties zijn goed gedoseerd, waardoor het verhaal een echte feelgood blijft. De schrijfster kiest voor eenvoudige verhaallijnen, maar door de vlotte, humoristische en prettige schrijfstijl leest het lekker weg. Het is origineel doordat ook de wereld waarin de personages zich begeven tot in detail worden beschreven.

Deze eerste novelle is een heel gezellig begin van een driedelige serie. Het maakt mij nieuwsgierig naar het vervolg.

Titel: het boekenbal
Auteur: Juul de Jongh
Uitgever: De verhalenfabriek

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.