Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Gletsjer – Suzanne Vermeer

IJskoude spanning

Als Maaike en haar zus Judith samen op skivakantie gaan in Duitsland hebben ze eindelijk weer tijd om met elkaar op te trekken en de banden aan te halen. Judith is erg druk met haar politieke carrière en kan aan weinig anders denken. Samen willen ze gaan skiën en hun overleden vader gedenken omdat zij hier vroeger ook met het gezin kwamen skiën. Maar ook op vakantie kan Judith haar werk maar moeilijk loslaten. Als de zussen dan ruzie krijgen en Maaike boos weg loopt, lijkt er toch iets mis te zijn als haar zus na uren nog niet terug in het hotel is. Dan hoort Maaike dat haar zus verongelukt is. Maar klopt dit wel? Maaike vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit.

Dit boek heeft een hele langzame opbouw en Maaike is heel lang bezig met het uitzoeken hoe haar zus nu vermoord is. Een heel aantal personen lijken verdacht en er blijft veel geheimzinninigheid rondom de dood van Judith omdat niet iedereen het achterste van hun tong laat zien. Hierdoor puzzel je mee en wil je verder lezen. Uiteindelijk is de ontknoping dan ineens best snel en zit het verhaal best goed in elkaar.

De onderwerpen als het klimaat en het bedreigen van politici zijn in dit boek goed verweven. Hier is over nagedacht en hierdoor is het ook echt een thriller van nu. 

Titel: Gletsjer
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 320

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.