Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Jeugdzonde – James Patterson & J.D. Barker

Voor de thrillerleesclub las ik deze maand “Jeugdzonde”. En ik moet zeggen dat het einde van dit boek wel héél bijzonder was.  

Maar laat ik beginnen bij het begin.  

Als de Jonge politieman Walter O’Brien met zijn collega naar een plaats delict gestuurd wordt, vindt hij daar de jonge vrouw Amy die er slecht aan toe is. Hij wordt opgedragen haar mee te nemen naar het ziekenhuis. Zij weet echter te ontsnappen en haar zaak verdwijnt naar de achtergrond. Walter kan haar echter nooit vergeten en blijft achter haar aan gaan. Als hij jaren later rechercheur wordt, komt hij haar steeds weer tegen maar lukt het hem niet haar te pakken. 

De schijfstijl van deze schrijvers is lekker vlot. De hoofdstukken zijn erg kort, meestal maar 4 of 5 bladzijden, en dat leest heel prettig. Het karakter van de hoofdpersoon Walter ontwikkeld zich naarmate het verhaal vordert en je ervaart hem als een fijne man.

Het verhaal begint wanneer Walter aan het eind van zijn carrière is en nog éénmaal de raadselachtige vrouw probeert te ontmoeten die hij steeds maar weer is kwijt geraakt.

Dan springt het verhaal terug naar de begin van zijn loopbaan bij de politie. Langzaam bouwt alles zich op en zie je wat Amy heeft aangericht en hoe zij steeds weer door Walter zijn vingers blijft glippen.

Het boek eindigt heel bijzonder en totaal anders dan ik verwacht had. Het is mysterieus en lijkt wat sciencefiction-achtig te zijn. Meer wil ik er niet over zeggen om niet alles te verklappen.

Titel: Jeugdzonde
Auteur: James Patterson & J.D. Barker
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 432

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.