Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Een nieuwe start (De nachttaxi ) – Eva Nagelkerke

Ik ken dit schrijversduo al van de spannende thrillers, maar zij blijken ook het feelgood genre prima onder de knie te hebben. 

Dit boek vertelt het verhaal van een moeder genaamd Mila, die door haar man verlaten is en nu voor haar twee jonge kinderen moet zorgen. Om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, besluit Mila om in de nacht als taxichauffeur te gaan werken. Hoewel het best pittig is, blijft Mila positief en vastberaden om haar kinderen een goede toekomst te geven. Zij komt diverse passagiers tegen waarmee zij een band op bouwt. Eén persoon is wel heel bijzonder. Een hele knappe man die steeds met een zware sporttas bij een afgelegen bedrijventerrein wil worden afgezet. 

Het boek is geschreven in een toegankelijke en vlotte stijl, waardoor het verhaal gemakkelijk te volgen is. De personages zijn levensecht en sympathiek, vooral Mila als moeder die alle obstakels overwint om haar kinderen te beschermen. Het is een feelgood boek dat je raakt en waar je echt van kunt genieten.

Titel: Een nieuwe start – de Nachttaxi
Auteur: Eva Nagelkerke
Uitgever: Kobo
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.