Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Duizend en Ik – Yorick Goldewijk

Fantasierijk verhaal.  

Als er één boek is waar je je fantasie en je verbeelding voor kunt gebruiken dan is het dit boek wel. Een heel bijzonder verhaal dat  prachtig is geschreven.

“Acht” woont in Surdus waar zij dagelijks opstaat, naar de Promenade loopt, de trein neemt naar de Terminal, zinloze opdrachten uitvoert en weer teruggaat naar haar cel in de woontoren. Maar op een dag wil zij niet meer in de pas lopen omdat zij iemand tegenkomt die eigenwijs is en die opvalt in de menigte. Maar mag dit wel?

Het is bijna niet mogelijk om veel over het verhaal te vertellen zonder spoilers weg te geven. Maar dat Yorick een bijzondere schrijfstijl heeft kun je zeker zeggen. Het verhaal is mysterieus en ongrijpbaar. Maar gelukkig wordt het steeds duidelijker naarmate het einde nadert. 

Als de laatste hoofdstukken dan komen, sluit ik met een zucht en geëmotioneerd het boek.

Dit boek is voor kinderen vanaf een jaar of 15 maar zeker ook voor volwassenen die van bijzondere boeken houden.

Titel: Duizend & ik
Auteur: Yorick Goldewijk
Uitgever: Ploegsma
Aantal pagina’s: 200

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.