Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

In de schaduw – Liz Nugent

Deze gruwelijk goed geschreven thriller lees je in een ruk uit.

Het verhaal begint met de moord op Annie Doyle. Hoewel dit niet echt de bedoeling was, is het helaas toch gebeurd en moeten Lydia Fitzsimons en haar echtgenoot, de gerespecteerde rechter dit geheim houden en oplossen. Het gat in de achtertuin is snel gegraven, maar kunnen zij dit ook voor hun zoon Laurence verbergen?

Dit verhaal wordt vanuit drie perspectieven verteld. Moeder Lydia die door een traumatische gebeurtenis in haar jeugd liever niet te veel in de openbaarheid komt. Zij claimt haar zoon en is erg van de etiketten.

Zoon Laurence die een enorme sterke band met zijn moeder heeft en daar maar moeilijk los van kan komen. Hij wil het graag goed doen en zijn moeder niet belasten, maar is dit wel gezond?

En het personage Karin, de tweelingzus van Annie Doyle die niet kan accepteren dat haar zus verdwenen is. Zij blijft haar maar zoeken.

Ik vind de schrijfstijl van Nugent echt fantastisch. Zij weet de personages ontzettend goed neer te zetten en kan ook elk karakter op een andere manier laten communiceren. Moeder Lydia heeft bijvoorbeeld een veel gedistingeerder taalgebruik dan Karin die zich meer alledaags uitdrukt. Zij weet elk personage op een hele typerende manier te beschrijven.

Het verhaal zit ontzettend goed in elkaar en hoewel je op de eerste bladzijde al weet wie Annie Doyle heeft vermoord, blijft het spannend of dit ooit uit zal komen en waarom dit nu toch gebeurd is.

Titel: In de schaduw
Auteur: Liz Nugent
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.