Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Alles draait om kerst – Iris Visser

Een kerstfeelgood vol humor. 

Holly is een vrolijke meid die al jaren op de redactie werkt van het televisieprogramma: “Alles draait om liefde”. Ze zou dol graag eindredacteur worden, maar die kans zit er pas in als haar baas met pensioen gaat. Laat dat nu net gaan gebeuren. Holly is dolblij! Helaas gaat niet alles zo makkelijk als gedacht wanneer haar baas Norbert op de proppen komt met nog een kandidaat voor de baan: Olivier . 

Holly en Olivier krijgen beiden één ultieme kans om te bewijzen dat zij de beste kandidaat voor de rol zijn. De uitdaging: een item maken dat gekozen wordt voor de jaarlijks terugkerende kerstuitzending. Beiden gaan op een hele andere manier te werk en doen er alles aan om te winnen.

Dit heerlijke kerstverhaal maakt je vanaf de eerste bladzijde al vrolijk. De setting van het verhaal en de innemende karakters worden door de schrijfster op een fijne  en levendige manier uitgewerkt. Holly, die er alles aan doet om iedereen gelukkig te maken, steelt de show door een bijzondere kerstspecial te organiseren waarin de bejaarden Olaf en Maggie hun huwelijk vieren. Ook het personage van de arrogante Olivier komt bruisend tot leven, met zijn prachtige Armanipak en onweerstaanbare glimlach.

Iris bewijst zich als een schrijfster met humor, want haar gevatte teksten, die door het hele verhaal verweven zijn, laten je regelmatig hardop lachen.

De bijzondere knuffel die de vaders van Iris haar nog steeds graag geven als er iets tegen zit, zal ik niet gauw vergeten: de” Holly Jolly Jelly-sandwich met PeterButter en een laagje Aiolivier”  Mocht je meer willen weten over deze heerlijke groepsknuffel dan moet je dit echte kerstboek zeker zelf gaan lezen.

Titel: Alles draait om kerst
Auteur: Iris Visser
Uitgever: kobo original

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.