Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Dodelijke cocktail – Nadine Barroso

Barroso neemt je mee op een adembenemende en zenuwslopende reis vol intriges en mysterie.  

Vijf vrijgezelle vriendinnen reizen af naar het zonnige Italië om daar een heerlijke vakantie te vieren. Ze spreken af om lekker los te gaan, maar.. “sisters before misters! Alles lijkt gezellig te gaan tot de vakantie al gauw eindigt in een nachtmerrie. Slechts vier vriendinnen keren terug naar Nederland.

Jaren later ontvangen de dames oude ansichtkaarten die zij toen geschreven hadden voor hun ouders. Wat is hier gebeurd? Waarom komen deze kaarten nu pas aan en wat betekenen de teksten op die kaarten. Met enige tegenzin besluiten de vier vriendinnen terug te keren naar Italië om hun geheim dat zij al zo lang met zich mee dragen onder ogen te zien.

Dit boek wordt vanuit twee perspectieven geschreven. Het heden waarin de vriendinnen volwassen zijn en geconfronteerd worden met de ansichtkaarten. Zij hebben ieder hun eigen leven en zijn lang niet zo hecht meer met elkaar. Er is in ieders leven veel gebeurd. Het liefste willen zij de vakantie in Italië vergeten en doorgaan met hun leven. Maar iets roept hen terug naar Italië. Daar gearriveerd komen heden en verleden langzaam bij elkaar.

Het andere perspectief is het verleden waarin zij 9 dagen een bizarre vakantie beleven met elkaar. Hierin wordt langzaam duidelijk gemaakt wat er allemaal gebeurd is.

Barroso weet de spanning feilloos op te bouwen en je mee te nemen op deze bijzondere reis. Naarmate het verhaal zich ontvouwt, word je steeds meer in het verhaal gezogen en voel je de drang om de waarheid te achterhalen De karakters en hun gevoelens worden uitgebreid omschreven waardoor je de vriendinnen en hun onzekerheden goed leert kennen.

Het plot wordt met meesterlijke precisie onthuld, met onverwachte wendingen die je op het puntje van je stoel houden. Personages met dubbele agenda’s, onverwachte bondgenoten en schokkende onthullingen voegen een extra laag spanning toe aan het verhaal.

Titel: Dodelijke Cocktail
Auteurs: Nadine Barroso
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.