Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De kerstboekwinkel – Jenny Colgan

Een feelgood voor onder de kerstboom.   

Bij het lezen van dit boek kom je helemaal in de kerstsfeer. Een oude boekwinkel, een verhaal over opnieuw beginnen, volop sneeuw en romantiek; een echt feelgood voor onder de kerstboom.

Carmen heeft altijd het gevoel gehad dat ze niet kan wedijveren met haar zus Sofia. Terwijl Sofia een succesvolle advocaat is met een groot huis, een geweldige echtgenoot, drie kinderen en één op komst, woont Carmen nog steeds thuis bij haar ouders en werkt ze zonder plezier in het plaatselijke warenhuis. Wanneer de winkel sluit, wordt Carmen met tegenzin gedwongen om bij haar zus in Edinburgh in te trekken om een van Sofia’s klanten te helpen zijn boekwinkel winstgevend te maken vóór Kerstmis. Hoewel zijn daar helemaal geen zin in heeft vertrekt zij toch naar Edinburgh .

Dit boek heeft een vleugje romantiek, waarin Carmen worstelt met de keuze tussen twee zeer verschillende mannen, maar het is eigenlijk vooral het verhaal van twee zussen die proberen hun eerdere beeld van elkaar opzij te zetten en elkaars levens te begrijpen en waarderen. Colgan heeft echt de tijd genomen om de karakters goed neer te zetten en de dialogen tussen de zussen zijn leuk om te lezen.

Dit boek wordt soms vanuit een wisselend perspectief geschreven. Het viel mij op en was soms een beetje afleidend wanneer we vanuit Carmen’s perspectief lezen en dan plotseling het verhaal overschakelt naar het gezichtspunt van iemand anders, om vervolgens weer terug te keren naar Carmen. Meestal kijk je echter door de ogen van Carmen. Het is dus wel even goed opletten.

Colgan weet je onder te dompelen in de kerstsfeer van Edinburgh. Na het lezen van dit boek, zou je toch zin krijgen om de magische sfeer van deze mooie stad tijdens Kerstmis te ervaren, met het winterfestival, de prachtig versierde winkels en de betoverende geluiden en geuren van het seizoen. Dit is dan ook een prima cadeau voor alle feelgood lezers

Titel: De kerstboekwinkel
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 336

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.