Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Hoe verzin je het – Renée Olsthoorn

Kaas, wijn en de liefde in een prachtige Franse stad zijn de ingrediënten voor deze heerlijke feelgood.

We maken in dit verhaal kennis met de Amsterdamse Daantje van Duinen. Zij werkt op een advocatenkantoor maar heeft het daar helemaal niet naar haar zin. Op een dag komt zij met een wel heel gewaagd plan. Zij vraagt haar moeder Iris mee te gaan naar Frankrijk om daar een wijn- en kaaswinkel te beginnen.  Behalve dat het voor de twee dames een echte uitdaging wordt om Nederlandse wijn en kaas aan de Franse man te brengen, is het pand waar Daantje haar oog op heeft laten vallen ook ernstig toe aan een opknapbeurt. Er is dus veel werk aan de winkel voordat dit plan kan slagen.

Renée heeft een heerlijke, met franse woorden doordrongen, schrijfstijl. Hierdoor word je helemaal meegenomen in de plaats waar het zich afspeelt en zie je het oude blauwe pand zo voor je.  Ook de fijne personages worden goed uitgewerkt. Zowel Iris als Daantje maken beiden een mooie ontwikkeling door.

Iris heeft nog niet zo lang geleden haar man verloren en deze nieuwe fase in haar leven doet haar goed. Bovendien hebben moeder en dochter een bijzondere band met elkaar en genieten ze van de successen die zij beiden behalen.

Het wisselende perspectief biedt een volledig beeld van het verhaal, gezien door de ogen van zowel Daantje, de soms wat onbezonnen dochter, als Iris, de wijze moeder. Juist dat contrast maakt het verhaal nog boeiender.

Het franse aannemersbedrijf van Alain Brique et fils blijken niet alleen twee sterke aannemers te zijn, maar ook fijne gevoelige mannen. Door het vele samenwerken leren zij elkaar steeds beter kennen. Hoewel het heel gezellig is hebben zowel vader als zoon moeite met het vertrouwen van vrouwen. Of dat wantrouwen weggenomen kan worden, dat moet je zeker zelf gaan lezen in deze hartverwarmende feelgood.

Titel: Hoe verzin je het
Auteur: Renée Olsthoorn
Uitgever: Aprilbooks

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.