Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Een zomer vol belofte van Jenny Hale.

Een zomerse feelgood met een bijzondere erfenis. 

In deze zomerse roman met prachtige cover leren we Meghan Gray kennen. Na een teleurstelling in haar leven gaat zij samen met haar vriendin Tess naar het eiland waar haar opa ooit een cottage had aan het strand. Zij wil niet alleen een nieuwe start maken maar zich ook weer dichter bij haar geliefde opa voelen. In een envelop uit zijn nalatenschap vindt Meghan een oude foto en een bijzondere sleutel. Wat betekent dit?

Buiten Meghan en haar vriendin leren we ook de rijke zakenman Toby Meyers en zijn opa kennen. Vooral opa Rupert is een bijzondere man waar Meghan van gaat houden. Hij woont in een zorginstelling voor mensen met dementie en praat ook regelmatig wartaal. Wanneer Rupert Meghan voor het eerst ontmoet, denkt hij dat ze iemand uit zijn verleden is, iemand van wie hij ooit veel hield.

Dit is een mooi verhaal met een element van mysterie en een verhaal waarin Meghan langzaam het verhaal van Rupert ontrafelt en een bijzondere ontdekking doet.

Hoewel ik bepaalde elementen van het verhaal leuk vond, was het tempo voor mij wat traag. Er waren veel beschrijvingen die zeker bijdroegen aan het landschap en het meer een strandleesverhaal maakten, maar voor iedereen die niet van te veel beschrijvende elementen houdt, was het soms een beetje veel.  De familiegeschiedenis en Meghans relatie met Rupert waren de hoofdverhaallijnen en dat was erg mooi  neergezet. De romantiek  was hier dan weer wat minder uitgewerkt.

Al met al een fijne zomerse feelgood die je het komend voorjaar lekker in de tuin moet gaan lezen.

Titel: Een zomer vol belofte
Auteur: Jenny Hale
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 324

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.