Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Het kan ook nooit normaal – Lieke Hester

Wat een geweldige en eerlijke vrouw die agent!

Ik heb echt genoten van dit kijkje achter de schermen bij de politie van Amsterdam. Hierdoor heb ik ook veel meer inzicht gekregen in haar werk maar ook in de nijpende situaties waarin zij zich soms kan bevinden.

Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze haalt graag ijskoffie in Amsterdam-Noord en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.

De liefde voor haar vak en voor haar “blauwe” familie straalt van dit boek af. Ook vind ik het prachtig om te lezen hoe veel empathie zij heeft voor de medemens. Ook al zijn dit soms criminelen of hele foute typetjes. 

Elk hoofdstuk begint met een titel en vermeldt zij in welke functie zij op dat moment werkzaam is. Ook de trigger waarschuwingen voor zelfmoord of de kleine disclaimers aan het begin van het verhaal zijn attent. Ik heb, net als Lieke, juist interesse in deze zaken maar dat komt misschien omdat ik in de gezondheidszorg zit.

Een voorbeeld van een disclaimer kan zijn:

“Kleine disclaimer: dit hoofdstuk bevat onsmakelijke details. Lees vooral verder maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.”

Ook de zwartgallige humor kon ik wel waarderen. Lieke legt uit in het boek dat dit soms ook nodig is om alles te kunnen relativeren en te kunnen accepteren. Want dat zij veel meemaakt en er allemaal maar mee moet dealen dat heb ik na het lezen van dit geweldige boek wel begrepen. 

Titel: Het kan ook nooit eens normaal
Auteur: Lieke Hester
Uitgever: Harper Collins Holland

Aantal pagina’s: 304

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.