Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Afgeschreven – Angelique Haak

Angelique doet het opnieuw… een geweldige thriller schrijven!  

De spannende Maasstadmoorden-reeks van thrillerschrijfster Sasja Winters is na 5 delen nooit netjes afgerond. Het einde is open gebleven en hier zijn veel lezers niet blij mee. Sasja heeft ruzie gehad met haar uitgever en is opgebrand. Zij besluit te stoppen met schrijven. Maar dan staat de politie voor haar deur om te vertellen dat er een jonge vrouw vermoord is op een hele specifieke manier. Sasja herkent dit maar al te goed. De moordenaar heeft een boodschap voor haar: Voltooi de serie, of er zullen meer slachtoffers vallen!

Na het heftige begin van een gruwelijke moord zit je gelijk goed in het verhaal. Sasja is bang maar wil ook beslist niet verder schrijven. Ze heeft ontzettend veel stress en onrust ervaren tijdens haar vorige boeken. Tijdens een aantal flashbacks kom je langzaam te weten hoe het in haar schrijvers carrière is gegaan.

De personages in dit verhaal zijn grondig uitgewerkt door Haak. Zij weet iedereen wel verdacht te maken. Zelfs de hoofdpersoon Sasja, met haar black-outs, lijkt niet eerlijk te zijn. Maar ook de nieuwe buurman, de uitgever en zelfs haar man lijken geheimen te hebben.

Het boek wordt geschreven vanuit verschillende perspectieven. Het verhaal van Sasja komt uitgebreid aanbod waardoor je echt een band met haar opbouwt. Ook agent Martin leer je goed kennen. Hij is driftig op zoek naar antwoorden en probeert grip te krijgen op het verleden van Sasja. Dit is niet makkelijk want er komen steeds andere verdachten bij en helaas ook nieuwe slachtoffers.

Zullen Martin en zijn collega de dader, die zichzelf Copycat noemt, kunnen oppakken voor alle moorden in de boeken afgewerkt zijn?

Openhartig en ook bijzonder vond ik om te lezen dat Haak autobiografische elementen in dit boek heeft verwerkt. Dat maakt het allemaal nog indrukwekkender en geweldig om te lezen.

Titel: Afgeschreven
Auteurs: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.