Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Helemaal van slag – Kristie Raaijmakers

Een lach en een traan.

In het tweede deel van deze spetterende muzikale serie staan Johan en Danique centraal. Johan is de drummer van de band Misty Figures. Danique is muziekdocent op een middelbare school en al vijftien jaar samen met haar jeugdliefde Glenn. Zij lijken gelukkig samen, maar wanneer Glenn haar na een romantisch etentje vertelt dat hij niet in de kinderwens van Danique mee kan gaan, stort haar leven in.

Terwijl Danique zich afvraagt of ze haar relatie wil redden of haar eigen dromen na moet jagen, krijgt ze van twee leerlingen een bijzonder verzoek. Ze willen voor hun zieke klasgenootje Tess, die aan leukemie lijdt, een gastles organiseren met de Utrechtse band Misty Figures. Het dertienjarige meisje is hun grootste fan en haar vriendinnen vinden dat ze wel wat afleiding kan gebruiken. Toevallig kent Danique de drummer Misty Figures nog van vroeger, toen ze met hen aan het conservatorium studeerde. Zij besluit dit voor de zieke Tess te regelen.

Het verhaal wordt in de ik-vorm verteld vanuit Danique. Kristie heeft juf Daan, zoals zij genoemd wordt, prachtig uitgewerkt. Maar ook de andere hoofdpersonen leer je heel goed kennen. Zoals de gevoelige drummer Johan, die veel meer bagage bij zich draagt dan op het eerste gezicht lijkt. En natuurlijk de jonge zieke Tess, die zo ontroerend haar ziekteproces met de klas kan delen. Je kunt merken dat Kristie onderzoek heeft gedaan naar het proces waar Tess doorheen gaat.

Kristie heeft een innemende schrijfstijl die ik aanmerkelijk zie groeien in dit tweede boek. Er zit nog meer diepgang en emotie in dan in het vorige deel. Zij is niet bang om onderwerpen als leukemie en de dood ter sprake te brengen. Zij heeft dit proces op een prachtige en intense manier verwoord waardoor het een feelgood met een diepere laag is geworden.

Tijdens het lezen heb ik dan ook menig traantje moeten wegpinken, maar toen ik het boek dichtsloeg was dat met een grote glimlach op mijn gezicht.

Dit boek met een erg originele titel is deel twee van een serie maar kan ook prima als een stand-alone gelezen worden.

Ik kijk enorm uit naar deel drie van de serie Rock&Flirt.

Titel: Compleet van de wijs
Auteur: Kristie Raaijmakers
Uitgever: HarperCollinsHolland

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.