Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Een gewone jongen – Louise Beech

Wat een aangrijpende en emotionele roman over Sebastiaan en Isabelle.

Ik heb er van genoten en nog dagen daarna zat deze bijzondere geschiedenis in mijn hoofd en zong ik het lievelingsliedje van Sebastiaan “ Suddenly” van Billy Ocean.

Sebastian Murphy is twintig jaar oud en heeft autisme. Hij is net als elke jongen vervuld van verlangens en wil dol graag sex hebben.

Zijn moeder Veronica wil dat haar zoon Sebastian gelukkig is, en dat de wereld hem accepteert zoals hij is. Ze overweegt om een professional in te huren om hem te geven waar hij zo wanhopig naar verlangt.

Isabelle is een verpleegkundige  en loopt stage in een kliniek voor seksuele gezondheid. Daar ontmoet zij Sebastiaan en Veronica. 

Behalve dat Isabelle verpleegkundige is, werkt zij ook als escortdame om geld te verdienen voor de zorg voor haar vader die in coma ligt.

Na de ontmoeting tussen Sebastiaan en Isabelle vraagt Veronica of Isabelle bereid is om met haar zoon naar bed te gaan voor heel veel geld.

Dit ontroerende verhaal wordt vanuit drie perspectieven geschreven. Sebastiaan die echt denkt en handelt als een autistische jongen. Ik vond dit heel realistisch en waarheidsgetrouw omschreven.  Isabelle die eigenlijk best wel ongelukkig is maar langzaam gevoelens krijgt voor Sebastiaan. Haar verhaal raakte me echt en er kwam een gevoel van triestheid naar boven als ik over haar las.

En moeder Veronica die uit alle macht haar zoon gelukkig wil maken, kost wat kost. Alle drie de personages zijn in hun gedachtes en hun gevoelens gedetailleerd uitgewerkt. 

Je kunt merken dat de schrijfster zich terdege verdiept heeft in het autistisch spectrum. Hoewel elk persoon met autisme anders is, vond ik het herkenbaar en liefdevol beschreven.

“Een gewone jongen” is een mooi en beeldend verhaal over een juist hele bijzondere jongen die je diep weet te raken.

Titel: Een gewone jongen
Auteur:Louise Beech
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.