Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Door een roze bril – Vannessa Thuyns

Hoe krijg je de neuzen de zelfde kant op?

Dit boek heb ik beluisterd via @storytel.nl en daarvoor allereerst mijn complimenten aan de geweldige voorlezer @donnavrijhofvoiceover. Ik luister veel boeken, maar jij kunt het verhaal echt fantastisch vertellen.

Psychologe Stella woont lekker rustig op het Friese platteland. Zij date met haar jeugdvriend Hidde en heeft de praktijk van haar moeder overgenomen. Maar door een foutje van haar vriendin Pleun krijgt zij een onmogelijke opdracht; ze moet op korte termijn een team coachen dat elkaar continu in de haren vliegt. Met frisse tegenzin gaat zij de opdracht aan en logeert zij tijdelijk bij haar vriendin in Amsterdam.

Hoewel de coach-opdracht pittig is, zijn de deelnemers ook interessant. Vooral met Thijs krijgt zij ongewild een band. Dan wordt het best moeilijk om werk en privé gescheiden te houden. En er is natuurlijk altijd nog haar vriend Hidde in Friesland.

In dit verhaal staat vooral Stella centraal. Maar ook de groep die gecoacht moet worden, weet de schrijfster zorgvuldig uit te werken. Onderwerpen als verlies, rouw, jaloezie en familiebanden komen ruim aan bod. 

Ik heb ontzettend genoten van vriendin Pleun. Wat een lieve gekke vriendin is dat. Ze duwt Stella in een benarde positie en tegelijkertijd is ze er ook voor haar vriendin als alles tegen zit. Van beide meiden ga je echt houden. 

De o zo herkenbare beschreven emoties zijn goed gedoseerd, waardoor het verhaal een echte feelgood blijft. De schrijfster kiest voor fijne verhaallijnen en door de vlotte, humoristische maar ook hartverwarmende schrijfstijl luistert het lekker weg. 

Vannessa bij het boek“ de kluts kwijt” had je me al, maar nu ben ik een ware fan geworden☺️

Titel: Door een roze bril
Auteur: Vannessa Thuyns
Uitgever: VBK uitgevers

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.