Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Escape room 2.0 – Maren Stoffels

Voor kinderboeken.nl las ik dit spannende Young Adult boek.

Nordin en Lexi krijgen onafhankelijk van elkaar een uitnodiging om mee te doen aan een super spannend spel: escape room 2.0. Zij mogen beiden één persoon meenemen. Nordin neemt zijn vriendin Zora mee en Lexi haar nichtje Tess. Maar zodra het spel gaat beginnen zegt de onbekende en onzichtbare spelleider genaamd “Red” dat zij niet met elkaar maar tegen elkaar zullen spelen. Dan begint een gruwelijk spel.

het boek is geschreven vanuit Nordin en Lexi die samen een team vormen. Afwisselend en per hoofdstuk lees je hun verhaal. Elk teamlid worstelt met zijn eigen angsten en loopt hier ook in het spel tegen aan.
Het is prachtig en indringend geschreven. Je voelt de spanning en wil zelf ook ontsnappen uit dit verhaal.

Er zijn af en toe kleine hoofdstukken vanuit psychiater Dr. Herder geschreven. Dit roept nog meer vragen op. met welke deelnemer heeft hij een gesprek? En Wat is hier nu allemaal gebeurd?

het verhaal is super vlot en prettig geschreven. Je vliegt over de regels om zo snel mogelijk bij de antwoorden te komen. Maar of je hierna nu ooit nog een keer een escape room wilt doen? Ik voorlopig maar even niet.😉

Titel: Escape room 2.0
Auteur: Maren Stoffels
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s: 176

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.