Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Een daad van liefde – Carol Drinkwater

Namens A. W. Bruna uitgevers mocht ik “ Een daad van liefde “ van Carol Drinkwater lezen.

Dit verhaal begint in Frankrijk midden in de oorlog in het jaar 1943. Sara moet samen met haar ouders vanuit Polen vluchten naar Frankrijk. Daar wordt haar door de bewoners van een klein dorpje onderdak geboden in een prachtige maar vervallen villa. Zij krijgen de onderste verdieping, maar Sara is zo nieuwsgierig naar de mensen die in de villa woonden en weg moesten vluchten dat zij op onderzoek gaat in de rest van het huis.
Ook krijgt Sara langzaam vrienden in het dorp en ontmoet zij Allain. Zij worden verliefd, maar de Duitsers komen langzaam dichter bij hun dorp en er moet gevlucht worden. Sara wil niet vluchten maar graag samen met Allain in het verzet. Of dat nu wel zo verstandig is als Poolse vluchtelinge?

Het verhaal is prachtig geschreven en de personages worden heel goed en in volzinnen uitgediept. Je krijgt een mooi beeld van de omgeving en het dorp en de villa waar Sara verblijft. Ik vond het wat te veel waardoor het verhaal nogal traag verliep.

Een leuk feitje is dat Carol Drinkwater ook wel bekend is als actrice in de rol van Helen Herriot in de Engelse serie van James Herriot.

Titel: Een daad van liefde
Auteur: Carol Drinkwater
Uitgever: AW Bruna Uitgevers
Aantal pagina’s: 432

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.