Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Een leven geleden – Jerrad Hoff

Ware liefde.

Wanneer Sarah Miller na een dramatische jeugd, waarin zij haar beide ouders verliest en ook nog eens haar lievelingstante, besluit zij naar een Gasparilla Island te verhuizen. Zij gaat aan het werk in een cafeetje en ontmoet daar de bijzondere Evan Bennett. Hij overdondert haar met zijn onhandigheid en vrolijkheid. Zonder dat ze het wil trekken ze steeds meer naar elkaar toe en ontstaat er een bijzondere liefde.
Ze beleven een heerlijke zomer met elkaar maar dan besluit Sarah terug te gaan om een half jaar aan haar boek te werken.
Op 1 maart 1972 spreken ze af om elkaar opnieuw te ontmoeten.
Als Sarah op de afgesproken plek aankomt is Evan er niet…

Dan gaan er 40 jaar voorbij waarin zij een eigen leven opbouwen. Op een bijzondere manier komen hun levens toch weer bij elkaar en blijkt de liefde nog steeds de ware te zijn.

De personages in dit boek worden op een prachtige en beeldende manier omschreven en de passie vliegt er van af. Je voelt de liefde voor de twee hoofdpersonen tot in je tenen. Het maakt je ook verdrietig dat ze elkaar zo lang hebben moeten missen.

Heden en verleden worden in het boek afwisselend beschreven. Je leest over de trauma’s die Sarah in haar jeugd heeft opgelopen. Je begrijpt hierdoor ook steeds beter waarom zij bepaalde beslissingen neemt en dat zij een groot verdriet meedraagt.

Dit is een boek over ware liefde, vriendschap, rouw en moeten loslaten.
Met tranen in mijn ogen heb ik de laatste bladzijden gelezen. Zo prachtig geschreven.


Titel: Een leven geleden
Auteur: Jerrad Hoff
Uitgever: JHB
Aantal pagina’s: 393

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.