Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Een tijdloze liefde – Santa Montefiore

Opnieuw heb ik een prachtig boek van Montefiore gelezen. 

In Noord-Italië ontmoeten wij Evelina Pierangelini. Zij wordt verliefd op de joodse jongen Ezra Zanetti. Maar dan komt de oorlog en verandert alles. De vader van Ezra weigert de vluchten en daardoor wordt de hele familie van Ezra gevangen genomen. Ezra weet te ontkomen, maar ook hij gaat uiteindelijk op transport. Evelina is totaal ontredderd en vertrekt naar haar tante in Amerika. Daar ontmoet zij Franklin en gaat van hem houden. Na jaren huwelijk en 3 kinderen, komt zij Ezra onverwachts in een koffietentje tegen. Hij heeft Auschwitz overleefd. Evelina weet zich geen raad. Wat moet zij doen? Zij houdt nog zo veel van Ezra en wil hem niet opnieuw verliezen, maar zij houdt ook veel van Franklin.

Dit verhaal wisselt tussen het Italië van voor en tijdens de tweede wereldoorlog en het Amerika jaren later door de ogen van Evelina gezien. Montefiore weet opnieuw met haar prettige schrijfstijl een prachtig verhaal neer te zetten over liefde en hoop. Zij laat in dit boek zien dat er vele vormen van liefde zijn die naast elkaar kunnen bestaan.

Het boek heeft een goed gevonden en verrassend eind waar door je het met een zucht van genot uitleest.

Titel: Een tijdloze liefde
Auteur: Sante Montefiore
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 400

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.