Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Sant’Anna – Jerrad Hoff

Als er een boek is wat ik iedereen zou willen aanraden dan zou dat dit boek zijn.

Een zeldzaam prachtig maar hartverscheurend verhaal. 

Gelijk al aan het begin word je het verhaal ingezogen. Hoewel het gruwelijk begint met de oorlog en zijn vreselijke daden, wil je verder lezen en grijpt het verhaal je aan. 

Chiara is pas 11 jaar oud als zij tijdens de oorlog op vreselijke wijze haar ouders, broer en zussen kwijtraakt. Zij weet te vluchten en ontmoet daarbij een liefdevol echtpaar wat haar opneemt. Na de oorlog wordt Chiara ontdekt als modeontwerpster. Zij is zo talentvol dat zij uiteindelijk de ultieme top van de modewereld bereikt en een eigen modehuis opzet: Sant’Anna. 

Het boek is opgedeeld in drie tijdsperioden. Het heden, verleden en 1944 wisselen elkaar af. De dagboek fragmenten uit de oorlogstijd zijn heel heftig, de hoofdstukken waarin Chiara journaliste Francesca eerlijk vertelt over haar hele leven zijn zo openhartig dat er tranen over je wangen rollen.

Het personage van Chiara en de dierbare mensen om haar heen worden zo hartverwarmend omschreven dat je van hen gaat houden en ook bij hen op het prachtige landgoed bij het Comomeer wil zijn. 

Dit boek heeft mij naar de keel gegrepen maar ook laten genieten van de liefde die Chiara in zich heeft om voor zoveel mensen het goede te doen.

Titel: Sant’Anna
Auteur: Jerrad Hoff
Uitgever: JHB
Aantal pagina’s: 460

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.