Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Een nieuwe kans voor Starcross Manor – Christie Barlow

Feelgood over een heerlijk Schots dorpje.  

Dit heerlijke boek is alweer het vierde deel van de sprankelende feelgoodserie Love Heart Lane, over een klein dorp in Schotland.

In het charmante dorpje Heartcross komen Julia Coleman en Flynn Carter elkaar weer tegen. Deze ontmoeting voorspelt echter geen rozengeur en maneschijn. Flynn is weliswaar rijk, intrigerend en heeft een zekere aantrekkingskracht, maar Julia weet uit ervaring dat hij meedogenloos kan zijn.

Haar wereld staat op zijn kop wanneer Julia achter Flynns ambitieuze plannen voor het majestueuze Starcross Manor komt. Haar grootste angsten worden werkelijkheid. Het is Flynns ambitie om van Starcross een exclusief hotel te maken. Deze droom kan niet alleen Julia’s eigen droom verstoren, maar ook het wezen van de gemeenschap van Heartcross voor altijd veranderen.

Flynn probeert duidelijk te maken dat hij geen problemen zoekt en niet de man is die Julia in gedachten heeft. Hij zet alles op alles om de gemeenschap te overtuigen dat hij veranderd is. Tegelijkertijd hoopt hij Julia te kunnen overhalen om hem nog een laatste kans te geven.

De schrijfster weet een hele fijne sfeer te creëren met haar beschrijvingen van het dagelijkse leven in een klein Schots dorpje. De wijdse natuur, de gezellige pubs en de gemoedelijke gemeenschap komt uitgebreid aanbod. Hoewel de gemoedelijkheid soms ook helemaal weg is nu er dreiging lijkt te komen vanuit Flynn Carter die vastberaden is om een prachtig hotel neer te zetten.

Het verhaal wordt verteld van uit Julia, een warme persoonlijkheid die soms wat te snel reageert op wat er gebeurd om haar heen. Ook de andere karakters die we nog kennen uit de eerdere boeken in deze serie komen zijdelings aanbod. Het is leuk om hen opnieuw te ontmoeten en daarom raad ik ook aan de hele serie lekker achter elkaar te lezen.

In dit bijzondere liefdesverhaal draait het om hoop en de wens van twee mensen om elkaar te begrijpen. Heartcross, ooit zo kalm, wordt nu het toneel van een gevecht tussen verleden en toekomst. Julia en Flynn proberen hun weg te vinden te midden van emoties en conflicten.

Titel: Een nieuwe kans voor Starcross Manor
Auteur: Christie Barlow
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 288

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.