Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Een nieuw begin – Santa Montefiore

Flappy als stralend middelpunt

Ik ben fan van Santa Montefiore en heb dan ook al haar boeken gelezen. Ook dit boek moest natuurlijk niet ontbreken. Het lijkt of de schrijfster met De tuinen van Devon een uitstapje maakt naar een lichte genre. Er zit iets minder diepgang in deze serie maar het is wel erg vrolijk om te lezen.

Flappy woont samen met haar man Kenneth in een echt Engels dorpje in het prachtige landhuis Darnley Manor. Zij houdt zich graag bezig met het organiseren van feestjes in haar bijzonder mooie tuin. Dit jaar nodigt zij dan ook iedereen uit voor het grote nieuwjaarsbal. Voor Flappy allemaal een grote uitdaging maar Flappy zou Flappy niet zijn als ze dat heel goed zou kunnen. Als ook haar zoon met zijn gezin permanent in het dorp komen wonen wordt het uiteindelijk allemaal een groot succes. 

De personages in dit boek weet Montefiore prachtig uit te werken. Met name de gekke Flappy met haar bijzondere ideeën en haar eerlijkheid is op een humoristische wijze beschreven. Zij heeft vele uitzonderlijke talenten. Zij moet altijd voorkomend zijn naar haar vriendinnen en sterk blijven om niet te zwichten voor de avances van de knappe Charles. Want dat Is beneden haar waardigheid. Geen dorpsgenoot durft iets aan te merken op het stralende middelpunt van het het dorp. 

Gelukkig heeft Flappy een schat van een man die niet alleen rijk is maar haar kent als geen ander en weet dat zij in alles de beste wil zijn. Hij is haar altijd trouw en gaat nooit tegen haar in. Ondanks zijn enorme golf verslaving weet Flappy haar man toch elke keer weer te waarderen. 

Titel: Een nieuw begin
Auteur: Sante Montefiore
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 400

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.