Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

De rechters van Congo – T.M. Manor

Opnieuw genieten van Thea Ooms

(Deel twee van Commissaris Ooms )

De rijke baron La Roche ontvangt een brief waarin hij met de dood wordt bedreigd. Omdat hij een man met aanzien is, wordt er aan Commissaris Thea Ooms gevraagd deze man te bewaken.

Kort daarna wordt het  gruwelijk verminkte lichaam van een hoogbejaarde bewoner in een woonzorgcentrum gevonden. Hij heeft de avond ervoor nog een raadselachtige gedicht  voorgedragen. Deze beiden zaken lijken met elkaar verband te houden. Hiermee stuit Thea op duistere zaken uit het verleden van een aantal Belgen in Congo, de zogenaamde ruiters van de Apocalyps. Een verleden dat lang angstvallig geheim werd gehouden en nog steeds zijn sporen nalaat. Vier mannen zullen moeten boeten voor hun daden, want iemand in het stadje Velaar is uit op wraak.

Opnieuw duiken wij in een zaak van Commissaris Thea Ooms met haar compagnon Lucas De Prins. De schrijver weet ook nu weer de personages op een prachtige manier neer te zetten. Hoewel Thea nukkig en kort door de bocht kan zijn, vind ik haar een fantastische personage. Misschien komt dit ook wel om dat ze zo van lekker eten houdt. ( net als ik ) Ook de verhouding tussen Thea en de patholoog zijn steeds weer leuke intermezzo’s :

“ Ben je humeurig, Thea? Heb je weer honger? Thea vernauwde haar ogen tot gemene spleetjes. Juist, ik word humeurig als ik honger heb en jij gedraagt je hoerig als je jonge mannen ziet. Ieder zijn ding.”

Manor’s schrijfstijl is vlot, spannend en ook met de nodige humor en sarcasme. Zij is in het tweede deel zeker gegroeid in haar schrijverschap. Nog meer diepgang en goede dialogen.

Ik kijk weer uit naar deel 3.

Titel: De rechters van Congo
Auteur: T.M. Manor
Uitgever: in eigen beheer
Aantal pagina’s: 279

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.