Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Edwards keuze – Marijke Vos

Dit maal waagt Marijke zich aan de historische romans in de vorm van een trilogie over de drie broers van Ridgewood Hall.

Het eerste deel gaat over Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. 

Maar dan komt het Schotse dienstmeisje Gillian op Ridgewood werken en wordt Edward echt verliefd.

Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. 

Beide verhalen worden afwisselend vertelt en zo ontdek je met Flora steeds meer van haar familie geschiedenis. 

Marijke heeft zo’n fijne schrijfstijl dat je de sterke personages echt tot leven ziet komen en je je waant op het prachtige landgoed. Zij heeft veel tijd besteed aan het opbouwen van de beide verhalen. 

Door de korte hoofdstukken, maar ook de diepgang en de kleine verrassingen wil je steeds verder lezen en is het boek dan ook zo uit.

Het boek eindigt met drie epilogen, het heden, het verleden en de toekomst, waardoor je al een klein beeld krijgt van het vervolg. Ik ben hierdoor heel benieuwd geworden naar de andere verhalen van de Bellamy broers. Gauw naar deel twee: “Daniels belofte”.

Titel: Edwards keuze
Auteur: Marijke Vos
Uitgever: HarperCollinsHolland

Aantal pagina’s: 379

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.