Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Dochters van Kiev – Erin Litteken

“ gewoon vandaag doorkomen. Morgen zal het beter gaan“

Dit verhaal wordt verteld  door Katya en door Cassie, vanuit twee periodes die elkaar afwisselen.

In 1929 leren we Katya kennen die verliefd is op haar buurjongen Pavlo. Maar Dan vallen de Sovjets de Oekraïne binnen en worden de bewoners gedwongen hun land en bezittingen op te geven. Natuurlijk komen zij in opstand, maar die wordt bloedig neergeslagen en er vallen doden. Zelfs onder hun eigen volk zijn er verraders. Uiteindelijk kunnen zij werken op een collectieve boerderij die nauwelijks iets opbrengt.

In 2004, leren we Cassie en Birdie kennen.  Moeder Cassie en dochter zijn samen overgebleven toen Cassie’s man een dodelijk auto-ongeluk kreeg.  Zowel Cassie als Birdie kunnen dit bijna niet verwerken en hebben veel verdriet. Dan wordt hen gevraagd om bij Cassie’s oma in te trekken want die heeft hulp nodig.  Zij lijkt dement te worden en zit veel met haar gedachten in het verleden.  Langzaam ontdekt Cassie  door middel van een dagboek van haar oma het verhaal van Katya.

Hoewel dit een gruwelijk verhaal is over hongersnood, verraad, moord en doodslag heeft de schrijfster ook een romantisch stuk er in weten te verwerken.  Er is ook liefde en kracht en de hoop dat het morgen beter zal gaan. Deze roman grijpt je wel aan, te meer omdat op dit moment de bevolking van de Oekraïne het zelfde moet ondergaan als  zoveel jaar geleden.

Titel: Dochters van Kiev
Auteur: Erin Litteken
Uitgever: Harper Collins Holland

Aantal pagina’s: 365

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.