Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De verrader – Ava Glass

Emma Makepeace als vrouwelijke James Bond. 

Dit is alweer de tweede spionage roman over Emma Makepeace. Opnieuw beleeft zij een zenuwslopend avontuur volop actie en verraad.

In dit verhaal gaat spion Emma undercover op een privéjacht van een rijke Russische Oligarch. Zij doet zich voor als Jessica Marshall en gaat aan het werk op de prachtige jacht. Toch lijkt het er op dat iemand Emma net een stap voor is. Zou er binnen de Britse overheid zich een mol bevinden want zij maakt toch echt geen misstappen?

Emma zit vast op de jacht, zonder ruimte voor fouten. Ze bevindt zich in een benarde positie; zonder mogelijkheid om contact te leggen met MI6, moet ze voortdurend haar rol perfect spelen. Zij kan hierin niemand vertrouwen en moet zorgen dat zij steeds overtuigend overkomt.

De schrijfster heeft het personage van Emma geweldig uitgewerkt, waardoor ze een innemende uitstraling heeft gekregen. Ondanks dat ik het eerste boek niet heb gelezen, wordt Emma’s karakter en achtergrond goed begrepen. Ze is veerkrachtig zonder kil of emotieloos te zijn, maar soms ook eigenwijs. Deze eigenschappen voegen een extra laag toe aan het boek, waardoor de situaties waarin ze belandt des te boeiender en spannender worden.

Het verhaal wordt verteld vanuit Emma’s perspectief, waardoor je als lezer dicht op de gebeurtenissen zit en haar spanning en gedachten voelt. De plotwendingen zijn fantastisch, waardoor het boek werkelijk een pageturner is geworden. Een aanrader dus!

Titel: De verrader
Auteur: Ava Glass
Uitgever: Amboanthos uitgeverij
Aantal pagina’s: 384

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.